© Walter Saenen

Renovatie Waaslandtunnel wordt uitgesteld

De renovatie van de Waaslandtunnel zal niet meer voor dit jaar zijn. De kenmerkende tegels moeten weg, die ingreep zal dus voorlopig nog even uitblijven.

Na verschillende incidenten in de zomer van 2017, waarbij de kenmerkende tegeltjes van de Waaslandtunnel van de wanden op de weg vielen, besliste het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dat die tegels zouden moeten verdwijnen. Het was de bedoeling dat die werken in de loop van 2019 uitgevoerd zouden worden. Een timing die nu alweer onhaalbaar lijkt: de renovatie is op de lange baan geschoven.

“De renovatie zou betekenen dat de Waaslandtunnel maanden dicht moet, daarom moeten we dus samenwerken met anderen”, zegt Jef Schoenmaekers, woordvoerder van het AWV. “We moeten de werken afstemmen op de Oosterweelwerken.”

Dat betekent dat de werken al zeker niet in 2019 zullen plaatsvinden en dat de tegeltjes dus nog wel even het decor van de konijnenpijp zullen uitmaken. “We doen wel vaker nachtelijke controles van de tegels”, aldus Schoenmaekers. “Daarom is de tunnel nu ook frequenter ’s nachts afgesloten.”

DE TEST