© JAA

Rummikub-cracks meten zich tijdens Vlaams kampioenschap in Wijnegem Shopping Center

Het Vlaamse Rummikub Kampioenschap 2019 zal op zaterdag 26 oktober plaatsvinden in het Wijnegem Shopping Center. Iedereen kan deelnemen.

Hoe populair Rummikub van speelgoedfabrikant Goliath is, mag blijken uit het feit dat de Rummikub-community steeds gestager groeit en dat er zich elk jaar meer deelnemers inschrijven.

Meer dan 50 miljoen exemplaren van het spel gingen intussen over de toonbank. Het is ook het spel dat het vaakst in gezins-, vriendenclub- of familieverband gespeeld wordt. Het combineert strategisch inzicht met een portie geluk, waardoor de spanning tussen de spelers gaandeweg opgebouwd wordt.

Het spel bestaat uit 104 spelstenen plus twee jokers. De stenen zijn opgedeeld in vier reeksen met verschillende kleuren en de spelers beschikken elk over een rekje om de stenen te rangschikken. Het spel wordt met maximaal vier spelers gespeeld en het doel van het spel is om combinaties van opeenvolgende cijfers in dezelfde kleur of van dezelfde cijfers in verschillende kleuren af te leggen. Het spel kan op verschillende manieren gespeeld worden: door middel van een tijdklok wordt het een spel voor snelle, strategische denkers.

Deelname aan het Vlaams Rummikub Kampioenschap is gratis en iedereen van jong tot minder jong is welkom. Rudy Stuer uit Wommelgem heeft zich alvast opnieuw ingeschreven. Hij won de titel in 2003 en die leverde hem een kwalificatie op voor het WK Rummikub. Dat vond datzelfde jaar plaats in het mondaine Zwitserse skioord Sankt-Moritz. Stuer brak er verder geen potten, maar werd enkele jaren later wel verkozen tot voorzitter van de gemeenteraad van Wommelgem. Inschrijven via www.ariespr.be/rummikub.Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio