© Marc Gysens

© Marc Gysens

1/2

Anthony Vanden Borre terug op Anderlecht: "Ik verwacht niets, maar ik hoop dat ik mijn club iets kan teruggeven"

Eén dag na de 1-2 nederlaag tegen Antwerp en de 5 op 21 dook er een opvallende figuur op bij Anderlecht. Anthony Vanden Borre (31) was vanmorgen op de club en sprak er met manager Michael Verschueren. “Thuiskomen in een vertrouwde omgeving zal me goed doen.", zegt Vanden Borre, die voorlopig met de beloften zal meetrainen.

Michael Verschueren heeft altijd gezegd dat de gerenommeerde ex-speler welkom was bij Anderlecht en dat hij eventueel kon meetrainen met de beloften. De eerste stappen daarvoor zijn nu gezet en dat doet de supporters dromen. Vanden Borre is nog altijd een enorme publiekslieveling en een kind van het huis.

Een echt contract lijkt nog niet voor meteen, want Vanden Borre zit al maanden zonder ploeg. Hij legde wel een basisconditie in zijn eigen trainingcomplex in Qatar, maar de laatste profclub waar hij meetrainde was Cercle Brugge in 2018.

Michael Verschueren: "Geen belofte dat hij bij de A-kern zal aansluiten"

“Vanden Borre is opgegroeid in onze Academy en is een tijd geleden komen aankloppen met de vraag of we hem willen helpen om opnieuw wedstrijdfit te worden. Als club doe je dat uiteraard voor een kind van het huis”, zegt Sportief Directeur Michael Verschueren. “Als hij wil bewijzen dat hij nog kan terugkomen op topniveau, dan willen we hem daarvoor de beste faciliteiten geven, evenwel zonder de belofte dat hij bij de A-kern zal aansluiten. Hij moet rustig kunnen werken, op zijn ritme, zonder druk, maar met een permanente evaluatie.”

Anthony Vanden Borre: "Enorm dankbaar dat ik de mogelijkheden krijg om me opnieuw voetballer te voelen"

“Thuiskomen in een vertrouwde omgeving zal me goed doen", zegt Anthony Vanden Borre op de website van Anderlecht. "Ik ben de club enorm dankbaar dat ik de mogelijkheden krijg om me opnieuw voetballer te voelen. Het enige wat ik nu kan doen is werken, hard werken om op mijn 32ste nog kansen af te dwingen als profvoetballer. Ik verwacht niets, maar ik hoop dat ik mijn club iets kan teruggeven, alleen al bijvoorbeeld door mijn voetbalervaringen op training te delen met de jongens van de U21.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer voetbalnieuws