© Patrick De Roo

Duo aangehouden voor reeks inbraken in zwembadlockers

De Turnhoutse onderzoeksrechter heeft maandag twee verdachten aangehouden voor een reeks inbraken in zwembadlockers. Het duo kon tijdens de zomermaanden in zes zwembaden uit de provincie Antwerpen in totaal tien autosleutels bemachtigen.

De eerste diefstal die aan het licht kwam, was die op het zwembad Wezenberg in Antwerpen. De dieven braken zwembadlockers open en zochten naar autosleutels van wagens. In Antwerpen werd zo een Mercedes CLA gestolen. Nadien volgden nog inbraken in het stedelijk zwembad in Geel, in zwembad Sorghvliedt in Hoboken, in de Sportoase in Brasschaat en in het Netepark in Herentals. De laatste diefstal dateert van dinsdag, toen het duo in het Mechelse zwembad Geerdegemvaart aan de haal ging met een BMW X3 en een Mercedes E200. In totaal werden tien auto’s op die manier gestolen. Drie wagens werden intussen teruggevonden.

LEES OOK. Dieven openen lockers in zwembad en stelen BMW en Mercedes

Omwille van dezelfde modus operandi heeft het parket Antwerpen de dossiers gebundeld en de leiding in de handen van de onderzoeksrechter in Turnhout gelegd. De Federale Gerechtelijke Politie (FGP), afdeling goederen, voert het onderzoek. Twee mannen in de regio Turnhout konden vrijdagavond gearresteerd worden. De daders zijn een 25-jarige Serviër uit Hulshout en een 27-jarige Belg uit Antwerpen. De onderzoeksrechter heeft de twee zaterdag aangehouden voor diefstal met braak, inklimming, valse sleutels, bendevorming en poging diefstal.

De verdachten verschijnen dinsdag voor de Turnhoutse raadkamer.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio