© © Gil Plaquet

Politie klist roekeloze bestuurder na achtervolging

Na een achtervolging kon de politie Mechelen-Willebroek afgelopen weekend een roekeloze bestuurder uit het verkeer plukken. De man pleegde onder invloed van een cocktail van drugs en zonder rijbewijs verschillende inbreuken. Hij reed onder andere door het rode licht.

De politie kreeg afgelopen weekend verschillende meldingen van ontoelaatbaar rijgedrag op de R6. Ter hoogte van IJzerenveld kregen de agenten de bestuurder in het oog en zetten ze de achtervolging in. De man reed te snel, waardoor de verkeerslichten aan Borgerstein in Sint-Katelijne-Waver automatisch op rood springen. De roekeloze chauffeur negeerde de lichten en scheurde even later de rotonde van de Berlaarbaan en de R6 op. Daar veroorzaakte hij ei zo na een ongeval.

“Op de R6 konden onze mensen de bestuurder uiteindelijk intercepteren”, zegt Dirk Van de Sande van de politie Mechelen-Willebroek. “De man kon geen geldig rijbewijs voorleggen. Dat werd enkele uren eerder in beslag genomen door de politie Hekla wegens drugs in het verkeer. Bij een nieuwe speekseltest testte hij opnieuw positief op een cocktail van cocaïne, amfetamines en cannabis. In opdracht van het parket werd zijn wagen meteen geïmmobiliseerd tot hij zijn rijbewijs terugkrijgt.”

Nog negen andere bestuurders moesten hun rijbewijs voor vijftien dagen inleveren. Drie omwille van alcohol in het verkeer en vijf door het gebruik van drugs. Een vrouw testte niet alleen positief op cannabis, maar had ook 1,3 promille alcohol in haar bloed. Een van de gecontroleerde bestuurders gooide bij het zien van de controlepost een sok met daarin vier pakjes cocaïne uit zijn auto. Er werden ook verschillende gsm’s en 2.030 euro cash aangetroffen bij de man en zijn passagier. De auto werd in beslag genomen.

Tot slot moesten er ook nog vijf bestuurders hun rijbewijs voor zes uur inleveren en negen bestuurders kregen een rijverbod van drie uur opgelegd. De oudste was een kranige man van 84 jaar die iets te diep in het glas had gekeken. Twee bestuurders van een brommer werden geverbaliseerd omdat ze geen geldig rijbewijs konden voorleggen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio