Saudische prins van Beerschot wint rechtszaak en krijgt Sheffield United in handen

Abdullah Bin Mosaad, de Saudische prins die voor de helft eigenaar is van Beerschot, is nu ook de volledige eigenaar van Premier League-club Sheffield United. Hij won een rechtszaak tegen mede-eigenaar Kevin McCabe en krijgt via zijn investeringsvehikel UTB 100% van de clubaandelen in handen.

Even terugspoelen naar augustus 2013. Sheffield United was nog een laagvlieger in League One, de Engelse derde klasse, maar Prins Abdullah zag een mooie investering. Hij kocht 50% van de aandelen van de club met een optie om later de ­volledige 100% te verwerven. Enkele jaren nadien wilde hij die optie ook lichten, maar co-eigenaar Kevin McCabe zag dat niet meer zitten. De 71-jarige zakenman, geboren en getogen in Sheffield én levenslange fan van United, wilde zijn geliefde club dan toch niet kwijt aan een steenrijke prins. Bovendien is Sheffield United intussen tweemaal gepromoveerd tot de Premier League en zo is de club dus een veel interessantere investering geworden. De onderhandelingen liepen op de klippen en het kwam zelfs tot een maandenlange rechtszaak, die prins Abdullah nu gewonnen heeft.

McCabe meent in de Engelse media “dat zijn hart gebroken is” en dat hij overweegt om in beroep te gaan tegen de uitspraak. Dat is voorlopig nog niet officieel.

(lees hieronder verder)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Prins Abdullah, die zelf met de primeur kwam via Twitter, laat het niet aan zijn hart komen. “Ik kan opgetogen melden dat deze uitspraak een einde maakt aan de onzekere toekomst van Sheffield United. Onze coach en de spelers zijn veelbelovend begonnen en nu kunnen we ons eindelijk focussen op een belangrijk en stabiel seizoen in de Premier League.”

De prins is bij ons bekend sinds hij begin vorig jaar neerstreek op het Kiel. Gelukkig heeft hij met mede-eigenaar Francis Vrancken een betere verstandhouding. “Ik ben blij voor mijn partner Prins Abdullah”, reageerde de topman van DCA via de clubsite op de overwinning van zijn kompaan. “Sheffield United is de voorbije jaren uitermate succesvol geweest met twee promoties. Net als Beerschot is het een traditieclub gesteund door een grote fanbase. We blijven ook in Beerschot samen inzetten op een stabiele uitbouw van onze club en hopen in de komende jaren te promoveren naar de Jupiler Pro League.”

LEES OOK. Op bezoek bij prins Abdullah, eigenaar van Sheffield United, co-eigenaar van Beerschot Wilrijk én baas van de grootste producent van toiletpapier

Meer voetbalnieuws