© Photo News

Antwerpenaar Thomas Pieters wordt tiende, Spanjaard Sergio Garcia wint in KLM Open golftoernooi

Thomas Pieters is zondag in het Nederlandse Badhoevedorp, nabij Amsterdam, op de tiende plaats geëindigd op het KLM Open golftoernooi. Met een vierde ronde in 71 slagen, één onder par, bracht de 27-jarige Antwerpenaar zijn totaal op 282, zes onder.

Pieters moest nochtans twaalf holes zonder zijn driver spelen. Er was een schuurtje in de shaft van de golfclub gekomen. Pieters riep de referee erbij, maar de club was niet echt gebroken en Pieters deed dan maar beroep op een club waar hij minder ver mee kon slaan. Hij bleef gemotiveerd en putte op zijn laatste negen holes nog vier birdies weg en sloeg ook nog enkele knappe parputts. “Ik ben echt tevreden met mijn tiende plaats,” verklaarde Pieter. “Het kon natuurlijk nog beter, maar ik scoor andermaal punten voor de wereldranking. Met mijn driver had er misschien nog een beter resultaat ingezeten, maar net als zaterdag speelde ik een sterke tweede parcourshelft.”

Thomas Detry kwam zondag ook rond in 71 slagen. Het leverde de 26-jarige Brusselaar een 36e plaats op. De overwinning was voor Sergio Garcia. De 39-jarige Spanjaard deed het met 270 slagen, achttien onder par, één slag beter dan de Deen Nicolai Höjgaard. Garcia heeft nu al 35 toernooioverwinningen op zijn palmares, waarvan zestien op de European Tour en tien op de Amerikaanse PGA Tour.

DOEN!