© RR

Oprichtster ‘Ge zijt van Westmalle als…’ Hilde Van Looveren onverwacht overleden

De Facebookgroep ‘Ge zijt van Westmalle als...’ is haar grote bezielster kwijt. Hilde Van Looveren overleed op 13 september onverwacht in haar slaap. Ze werd zestig jaar.

Hilde Van Looveren was ook lid en initiatiefneemster van de Club Chronisch Zieken Malle. Tweewekelijks komt de groep samen om te lachen, te huilen, te praten en elkaar te steunen. Het is een groot succes. Zelf had Hilde al enkele hartinfarcten achter de rug.

Ze was heel sociaal geëngageerd en probeerde het gemeenschapsgevoel via de Facebookgroep ‘Ge zijt van Westmalle als...’ aan te scherpen. Daarop postte ze vaak foto’s uit de oude doos over het verenigings- en uitgaansleven in het Westmalle van weleer. Of gewoon mooie natuurfoto’s van het Westmalle van nu.

De Facebookgroep werd in 2015 door de cultuurraad ook echt erkend als een vereniging. Datzelfde jaar probeerde ze de traditie van Pinksteren op Drieboomkensberg te laten herleven. Hilde Van Looveren laat drie kinderen en een kleindochter na. Vorige week bezocht ze nog haar zoon nog in Parijs. Haar uitvaart vindt zaterdag 21 september plaats om 10u in de Sint-Pauluskerk in haar geliefde Westmalle.Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio