Victor Kegelsstraat wordt schoolstraat

Foto: Google Street View

Victor Kegelsstraat wordt schoolstraat

Print
Bornem -

De Victor Kegelsstraat in Wintam (Bornem) is vanaf maandag 16 september een schoolstraat. De proefperiode loopt tot en met vrijdag 20 december.

Dat wil zeggen dat de straat wordt op schooldagen tijdelijk afgesloten wordt bij het begin en het einde van de school. Je mag dan alleen te voet of met de fiets straat in. Bewoners mogen de straat wel uitrijden, maar niet inrijden. Om dit vlot te laten verlopen wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Jozef Van Herbruggenstraat om draaien en parkeren in de Victor Kegelsstraat te vermijden.

Tijdens een bewonersvergadering werd met de school, buurtbewoners, ouders, grootouders, handelaars gezocht naar creatieve duurzame mobiliteitsoplossingen. Het gemeentebestuur wil met deze oplossingen in de schoolomgeving rond de kleuter- en lagere school van Huveneersschool onder meer zorgen voor gezonde lucht, naleving van de zone 30 en meer ruimte voor voetgangers en fietsers.

De proefperiode van de schoolstraat loopt tot en met vrijdag 20 december en past binnen de campagne Paraat voor de Schoolstraat. Na afloop worden de resultaten geëvalueerd.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio