© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Heist wint in Eisden en zet succesreeks verder

Een beter rapport in de eerste drie matchen van het seizoen kan Heist niet voorleggen. 9 op 9 en een doelsaldo om U tegen te zeggen: 5-0.

gf

Voor de opdracht in Eisden had coach Stéphane Demets zijn ploeg op één positie gewijzigd. Regnier kwam aan de aftrap, Mateso verhuisde naar de bank.

Een geweldige start voor Heist, en dat niet voor het eerst dit seizoen. Want net als in Luik en vorige week tegen Rupel Boom scoorden de Heistenaren in het eerste kwartier. Centraal voor doel mikte Gendebien naast de paal binnen. Voor Gendebien zijn tweede in deze competitie, Odutayo maakte de andere drie van de in totaal vijf gescoorde doelpunten. Eisden reageerde met en goed schot van Ezzahri en een kopbal van Corstjens. Kort voor de rust viel de thuisploeg met tien na een tweede gele kaart voor Ezzahri na een stevige tackle op Gendebien. In de nasleep van die uitsluiting krijg ook coach Stijn Stijnen de rode kaart.

In de tweede helft verdedigden de bezoekers hun voorsprong. En met succes. Veel kansen kreeg Eisden niet, al was het nog wel gevaarlijk op een schot naar doel van Mombongo, maar die bal vloog naast het kader. Heist hield de rangen gesloten en ook de nul op het bord. De drie leiders: Deinze, Heist en Olympic Charleroi wonnen. Een geweldig begin van deze competitie voor KSK.

Philippe Janssens (knie) is de enige die nu al een tijdje ontbreekt. Janssens viel uit in de bekermatch op Deinze. Na de pauze voerde Demets drie wissels door. In het laatste kwartier kwamen Osah, Mateso en Orye nog even op het veld. Drie spelers pakten een gele kaart: Odutayo, Mateso en Gendebien. Co-leider KSK Heist krijgt volgende zaterdag Thes Sport op bezoek. De Limburgers verloren nog niet in deze competitie... en zij wonnen vorig seizoen in de maand september in Heist met 0-4.

MEER OVER KSK Heist

Meer voetbalnieuws