© Shutterstock

Twee kinderen omgekomen bij brand net over Nederlandse grens, grootmoeder kan ontsnappen

Bij een brand in het Nederlandse Strijbeek, net over de grens met België, zijn zaterdagnacht twee kinderen van amper 6 en 9 jaar oud om het leven gekomen. Ze logeerden bij de grootmoeder van één van de kinderen, de vader van het andere kind sliep in een nabijgelegen chalet en probeerde de kinderen nog te redden. Beide volwassenen raakte daarbij gewond.

jvh

De brand brak even voor middernacht uit in een houten woning in een bosrijk gebied in de Nederlandse gemeente Alphen-Chaam, net over de Belgische grens ter hoogte van het Antwerpse Meer. Drie kinderen jonger dan 10 logeerden daar bij de grootmoeder van één van hen. Ze lagen vermoedelijk te slapen toen de brand uitbrak.

De grootmoeder en één van de kinderen konden nog tijdig ontsnappen, maar haar kleinkind en een vriendje niet. De politie had nog even de hoop dat de twee jongens het nabijgelegen bos in waren gevlucht en zocht daar ook met honden, maar die hoop verdween snel: de brandweer trof zondagochtend op de eerste verdieping van de nagenoeg afgebrande woning twee stoffelijke overschotten aan.

Vader en grootmoeder gewond

De vader van één van de slachtoffertjes, die in een nabijgelegen chalet sliep, probeerde de kinderen nog te redden maar raakte gewond toen hij de brandende woning wilde ingaan. De man werd net als de grootmoeder met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.

De families van de slachtoffers krijgen medische en psychische zorg. De omgeving van de woning is gemarkeerd als plaats delict, al gaat de politie niet uit van opzet. Wat de brand heeft veroorzaakt, is niet bekend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nu in het nieuws