© Bart Van den Langenbergh

Ouders krijgen antwoorden over opvoeding

Huis van het Kind opent in kinderclub

In kinderclub De Spetter in Merksplas ging zaterdagochtend het Huis van het Kind officieel open. In het Huis van het Kind vinden ouders alle informatie over het grootbrengen van kinderen.

bvdl

Ouders en hun kinderen konden zaterdag in kinderclub De Spetter in de Pastorijstraat in Merksplas kennismaken met het Huis van het Kind. Dat ging gepaard met allerlei workshops zoals yoga voor ouders en kleuters of een kinderfiets herstellen. Kinderen konden zich op de gevoelige plaat laten leggen bij een heuse fotoshoot.

Het Huis van het Kind is een samenwerkingsverband tussen verscheidene organisaties met een lokaal aanbod voor gezinnen en kinderen of jongeren. “Dit huis zorgt ervoor dat ouders van kinderen van ‘min negen maanden’ tot jongvolwassenen terechtkunnen met vragen over kinderopvang, scholen, vrije tijd, opvoeding en nog heel veel meer”, zegt Leen Kerremans (Leefbaar Merksplas), schepen van Jeugd. “In het huis willen we investeren en verdergaan. We willen ook zorgen dat er een lokaal loket kinderopvang komt. In dat loket worden alle wachtlijsten gecentraliseerd. Nu schrijven zwangere vrouwen zich in op verschillende wachtlijsten, maar zo kan er een overzicht gemaakt worden. We willen ook aandacht hebben voor alleenstaande ouders die het financieel of emotioneel moeilijk hebben.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio