© Photo News

Mathieu van der Poel pakt nog eens uit in Ronde van Groot-Brittannië, reactie van geklopte Trentin zegt alles...

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft nog maar eens uitgepakt in de Ronde van Groot-Brittannië. De leider won vrijdag na een sprint bergop ook de zevende etappe. De reactie van nummer twee Matteo Trentin zegt alles: tegen deze kerel is weinig opgewassen. Dat belooft voor het WK.

vml

Voor Van der Poel was het al de tweede zege in Groot-Brittannië. Dinsdag was hij al de beste in de vierde etappe, eveneens na een sprint bergop. Deze keer haalde hij het na 188,7 kilometer tussen Warwick en Burton Dassett Country Park van de Italiaan Matteo Trentin (Mitchelton-Scott) en de Australiër Simon Clarke (EF Education First). Met Tiesj Benoot (5e), Jasper De Buyst (6e), Xandro Meurisse (8e) en Thomas Sprengers (9e) eindigden er vier Belgen in de top tien.

Dankzij de zege verstevigt Van der Poel zijn leidersplaats. Met nog slechts één etappe voor de boeg heeft de Nederlandse kandidaat-wereldkampioen een voorsprong van twaalf seconden op Trentin. De Buyst volgt op de derde plaats op veertig seconden.

Het regende aanvalspogingen in de beginfase van de zevende etappe van 188 kilometer tussen Warwick en Burton Dassett, en daarbij liet ook Mathieu van der Poel zich niet onbetuigd. De leider wou extra bonificatieseconden sprokkelen, en slaagde daar ook in door als eerste voorbij te komen aan een tussensprint. Trentin kon de schade beperken tot twee seconden door zelf als derde te passeren.

Het middendeel van de etappe werd na pogingen van onder meer de Belgen Rémy Mertz en Alex Colman vormgegeven door een vlucht van de Nederlander Dylan van Baarle, eindwinnaar in 2014, en de Australiër Cameron Meyer, die vorig jaar nog een etappe won in Groot-Brittannië. In de achtergrond hielden de ploegmaats van Van der Poel de kloof echter beperkt.

In de twee lokale ronden aan het einde ontplofte de koers opnieuw en werden de twee vluchters opgeslokt, en aan het eind werd het op de slothelling een sprint van de sterkste renners. Van der Poel kwam met een seconde voorsprong op alweer Trentin over de streep, de Australiër Simon Clarke werd derde.

Met nog één heuvelachtige etappe van 166 kilometer tussen Altrincham en Manchester te gaan heeft Van der Poel in het klassement een voorsprong van twaalf seconden op Trentin en veertig op De Buyst, die stijgt van vier naar drie. Benoot is negende met een achterstand van 0:57.

Trentin erkent zijn meerdere

De reactie van Matteo Trentin - toch ook niet van de minsten - zegt alles: de Italiaan zat in een zetel, deed alles goed maar kon het wiel van Van der Poel niet houden. En dan kan je niet anders dan schouderophalend je meerdere erkennen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws