© Patrick Hattori

Autoluwe binnenstad breidt uit met IJzerenleen en Onze-Lieve-Vrouwestraat

De autoluwe binnenstad van Mechelen breidt uit met de IJzerenleen en de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Dat heeft het stadsbestuur beslist.

GVA+ Handelaars ongerust: “Ze willen er Bokrijk van maken”

De uitbreiding werd al een paar keer besproken op het Mechelse Ondernemersplatform Binnenstad (MOB). Daarin zijn zowel handelaars van het centrum als UNIZO vertegenwoordigd. “Ik ben ervan overtuigd dat het in autoluwe winkelstraten veel aangenamer winkelen is. We moeten hier op korte termijn verdere stappen zetten door ook de IJzerenleen en de Onze-Lieve-Vrouwestraat op te nemen in deze zone. Ik ben ervan overtuigd dat we dit maximaal in overleg met de handelaars moeten doen. Ons doel is hetzelfde: van Mechelen een nog aangenamere winkelstad maken”, vertelt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie.

Er is afgesproken om een werkgroep op te richten om de uitbreiding voor te bereiden en zo vlot mogelijk te laten verlopen. Daar zullen zowel handelaars als een delegatie van het stadsbestuur aan deelnemen. “Er wordt in grote transparantie en vertrouwen samenwerkt, waardoor wij als Mechelen Meemaken heel blij mee zijn. De bedoeling is met het handelsapparaat sterker uit dit verhaal te komen en op deze manier geloven wij hier maximaal in”, zegt Geert Milis, voorzitter van handelsorganisatie Mechelen MeeMaken.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio