© Dirk Vertommen

Rechter gunt tweede kans aan man die demente vader (83) slaat

De rechter heeft een dertiger uit Mechelen schuldig bevonden aan de klappen die hij heeft uitgedeeld aan zijn demente 83-jarige vader. Beklaagde Stephen S. krijgt nog een kans met een opschorting van straf voor drie jaar.

S. komt goed weg want de openbare aanklager had een celstraf van acht maanden met probatie-uitstel gevorderd.

In mei vorig jaar belde de moeder van de beklaagde naar de politie, kort nadat S. zijn slapende vader een vijftal keer zou hebben geslagen. De vader, die beginnende dementie vertoonde, had naast een snijwonde aan het oog ook nog enkele blauwe plekken in het aangezicht opgelopen.

Toen S. werd verhoord, gaf hij meteen toe dat hij zijn vader één keer had geslagen. “Door een combinatie van drank en vermoeidheid”, bekende de Mechelaar tijdens zijn verhoor door de politie. “Samenleven met mijn vader was geen sinecure. Die dag moest ik naar het werk en was ik moe. Toen ik voorbij zijn bed kwam, riep hij ‘zal ’t gaan ja’. Daarop zijn mijn stoppen doorgeslagen”, zei S. aan de politie

Stephen S. was opnieuw bij zijn ouders gaan wonen toen zijn relatie op de klippen was gelopen. De situatie met zijn demente vader verliep moeilijk. “Hij was altijd erg autoritair in zijn opvoeding”, zei zijn advocaat Tim De Hertogh. Zelf voegde S. nog toe dat hij beseft dat hij zo niet had mogen reageren en dat hij de schade aan zijn vader inmiddels heeft vergoed.

“Ik heb ook weer contact met mijn moeder. Na het uit de hand gelopen incident ben ik verhuisd. Zij komt vaak op bezoek”, besloot de Mechelaar. Hij vroeg aan de rechtbank een probatie-opschorting, die hij ook heeft gekregen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio