Messteek in borst van liefdesrivaal kost 6.500 euro

Foto: Dirk Vertommen

Messteek in borst van liefdesrivaal kost 6.500 euro

Print
Lier -

Een man uit Lier is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden en een geldboete van 800 euro. Hij moet ook een schadevergoeding van 6.500 euro betalen. Kevin H. stak in juni 2018 slachtoffer Jan V.R. twee keer met een mes in de borst.

Jan V.R. uit Ranst kwam op 27 juni vorig jaar te weten dat zijn vriendin, op het moment dat de relatie tussen hen even afgesprongen, seksuele betrekkingen heeft gehad had met Kevin H. uit Lier. V.R. bedreigde H. telefonisch en zakte ook af naar de woning van Kevin in de Van Brandtpoort, vlakbij de Berlarij. H. was op dat ogenblik niet thuis, maar toen de man later thuiskwam ,escaleerde de ontmoeting tussen de twee.

Er vielen klappen en toen V.R. bovenop H. zat, trok die laatste een mes. Hij stak daarmee twee keer diep in de borst van V.R. Die zette het na de steekpartij op een lopen en werd even verderop verzorgd door een vrouw. Twee dagen lang zweefde de man tussen leven en dood. Het mes werd door H. in de Nete gedumpt. “Wie een mes op zak heeft en niet aarzelt om twee keer te steken, heeft de intentie om te doden. Voor mij is dit poging tot moord”, aldus de advocaat van het slachtoffer.

De rechtbank oordeelde donderdag dat er geen sprake is van wettelijke zelfverdediging, maar wel van uitlokking door Jan V.R. Kevin H. werd daarom veroordeeld tot tien maanden cel met uitstel en 800 euro boete. De man moet in totaal ook 6.494,92 euro aan schadevergoedingen betalen.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio