Zo vervulde Marieke Vervoort haar laatste wens op Circuit van Zolder

Voormalig rolstoelatlete Marieke Vervoort mocht vorige maand het laatste onderdeel van haar bucketlist afvinken. Op het circuit van Zolder kreeg ze de kans om mee te rijden in de Lamborghini van racepiloot Niels Lagrange. Ze genoot met volle teugen: “Telkens hij in de remmen vloog, schoot ik naar voren en ging de klep van mijn helm toe. Dat was wel lachen!”

Wielemie trok vorige maand naar het Circuit van Zolder om er mee te rijden met een Race Lamborghini Huracan Evolution. De laatste wens van Marieke Vervoort werd georganiseerd in samenwerking met racepiloot Niels Lagrange. Lagrange rijdt het Europees Kampioenschap voor Lamborghini en kon op die manier haar wens in vervulling laten gaan.

“Het zonnetje schijnt, de Lamborghini staat klaar en de adrenaline loopt door mijn lichaam. Ik voel me goed en ik ben er klaar voor”, zei Vervoort voor haar nieuwe uitdaging. “Dit zal veel vergen van mijn lichaam, maar ik heb het er wel voor over. Het is mijn kick die ik opnieuw kan meemaken.”

© Photo News

De rit op het Circuit van Zolder stond al langer op de bucketlist van Vervoort. “Er zijn heel veel dromen die ik heb kunnen waarmaken, en dit is de laatste die er nog op stond. Ik besef nu pas dat het heel moeilijk was om die waar te maken, want een tweede zetel erin krijgen is heel moeilijk”, vertelde Vervoort.

Wielemie koos met deze uitdaging opnieuw voor een extreme beproeving. “Ik hou van snelheden en kicken. Ik heb een bungeesprong met rolstoel gedaan, ik doe indoor skydiven en ik heb al ooit een duosprong gedaan”, aldus Vervoort. “Die kick drijft toch altijd in mij en dat zal altijd blijven duren, denk ik.”

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

MEER OVER Marieke Vervoort

Meer sportnieuws