Kim Clijsters keert terug als proftennisster: “Ik heb dat gevoel gemist”

Print

Video: Kim Clijsters

De 36-jarige Kim Clijsters maakt volgend jaar haar comeback in het professionele tenniscircuit. Dat heeft de Belgische tennisster aangekondigd via Facebook.

“De voorbije zeven jaar was ik een voltijdse moeder. En ik hield ervan. Echt waar”, zegt Clijsters in een filmpje op Facebook. “Maar ik was ook graag een professionele tennisster. En eerlijk… ik heb dat gevoel gemist. Dus, wat als ik de twee zou proberen te combineren? Zou ik een liefhebbende moeder voor mijn drie kinderen en de beste tennisster die ik zou kunnen zijn kunnen combineren? Laten we het doen. Laat ik nog één keer terugkomen. Ik zie jullie in 2020.”

Op de website van de WTA geeft ze in een uitgebreid interview meer uitleg bij haar comeback. “Ik heb niet het gevoel dat ik nog iets moet bewijzen. Voor mij is het eerder een uitdaging. Ik wil opnieuw sterk zijn”, geeft ze als verklaring voor de opvallende terugkeer. “Ik heb vrienden die zeggen dat ze de marathon van New York willen lopen voor hun vijftigste, ik hou zelf gewoon van tennis. Elke keer dat ik op een grandslamtoernooi met de ‘Legendes’ speel en iemand vraagt of iemand een balletje wil slaan, ben ik de eerste om te reageren. De liefde voor de sport is nog altijd groot. Maar de vraag is of ik nog altijd het niveau kan halen dat ik wil halen. En welk niveau wil ik halen voor ik mij opnieuw waag aan het hoogste niveau van één van de beste vrouwensporten ter wereld. Dit is mijn marathon. Dit is waarop ik zeg: oké, laten we dit proberen.”

Meer sportnieuws