© photonews

Kevin De Weert blijft nu toch bij Lotto-Soudal: schorsing wegens drankmisbruik in Vuelta opgeheven

Kevin De Weert (37) vertrekt maandag met Victor Campenaerts en Brent Van Moer op WK-trainingskamp naar Yorkshire. De tijdelijke schorsing van de ploegleider van Lotto-Soudal wegens drankmisbruik aan het begin van de Vuelta wordt daarmee opgeheven. “Kevin blijft bij ons”, aldus CEO John Lelangue.

Een etentje in brasserie Link21 in Herentals met CEO John Lelangue. Daarmee werd een einde gemaakt aan de tijdelijke schorsing van Kevin De Weert. Na een incident met drankmisbruik – niet het eerste – in de Vuelta werd de ploegleider van Lotto-Soudal tot 15 september geschorst. De Weert deed de zaak zelf escaleren door onbezonnen de vuile was van collega’s Marc Sergeant en Herman Frison buiten te hangen. Iets wat bij geen enkel personeelslid in goeie aarde viel. De Weert speelde nadien de martelaar door te verkondigen dat hij “zelf zou opstappen”.

Tijdens zijn schorsing ging hij actief op zoek naar een andere werkgever. Zo stuurde hij een berichtje naar Remco Evenepoel met de vraag of die hem niet kon binnenloodsen bij Deceuninck-Quick Step. Maar kijk. Nauwelijks twee weken later blijken de plooien gladgestreken. Maandag trekt De Weert met Victor Campenaerts en Brent Van Moer naar Yorkshire, waar ze in een villa de WK-tijdritten zullen voorbereiden. Eerder was De Weert er ook al bij in Mexico tijdens de geslaagde werelduurrecordpoging. Aanvankelijk zou Campenaerts die stage in Yorkshire uit eigen zak betalen, maar Lotto-Soudal zal nu de helft van dit dure trainingskamp ophoesten. “Victor is tot eind december onze renner en Brent rijdt ook volgend jaar bij ons. Dus willen wij dat ze zich goed kunnen voorbereiden”, aldus Lelangue.

Dat ook De Weert meegaat, is voor Lelangue vanzelfsprekend. “Kevin heeft in het verleden al resultaten behaald met zijn aanpak en zal dat ook in de toekomst bij ons doen. Toen zijn schorsing bekendraakte, heb ik gezegd dat ik contact zou blijven houden met hem. We hebben de voorbije weken een aantal keer gesproken. Kevin heeft me verzekerd dat zulke incidenten in de toekomst niet meer zullen gebeuren.” Of Lotto-Soudal van De Weert eist dat hij zich laat behandelen, wil Lelangue niet bevestigen: “Dat is iets tussen mij en Kevin.” Wel is duidelijk dat De Weert niet meer als ploegleider aan de slag zal gaan, enkel als Performance Manager. “Het is ook in die rol dat hij voor ons resultaten heeft geboekt en we zijn ervan overtuigd dat hij ons nog meer resultaten zal bezorgen”, besluit Lelangue. Case closed.

De Weert zelf wenste niet te reageren en verkiest om alle communicatie via de ploegleiding te laten verlopen.

Meer sportnieuws