© rr

Spaanse stad brengt hulde aan slachtoffers huiselijk geweld na moord op vrouw uit Hemiksem

De Spaanse stad Calpe, bij Alicante, zal op 20 september hulde brengen aan de slachtoffers van huiselijk en gendergerelateerd geweld. Dat schrijft de Spaanse krant ElPeriodic donderdag. In juli werd er de 57-jarige Riet Suy uit Hemiksem neergestoken door haar partner Danny.

De stad heeft zich aangesloten bij de oproep van het Spaanse feministische platform ‘Mujeres por la Igualdad’ (vrouwen voor gelijkheid) om op 20 september te protesteren tegen huiselijk en gendergerelateerd geweld. Sommige delen van de stad zullen in het paars worden verlicht om hulde te brengen aan de slachtoffers.

“Deze zomer hebben we in Calpe een tragisch voorval meegemaakt toen een Belgische vrouw door haar partner werd vermoord”, zegt burgemeester Ana Sala.

Riet Suy werd in juli neergestoken en overleed even later aan haar verwondingen. Ze was in de borst gestoken door haar partner Danny (61). Het echtpaar uit Hemiksem woonde al tweeënhalf jaar in Calpe.

“We moedigen alle mannen en vrouwen van Calpe aan om zich aan te sluiten bij dit initiatief, dat het bewustzijn wil verhogen over de wreedheid dat we momenteel leven met aanvallen en geweld op vrouwen”, aldus Sala.

LEES OOK. Zus van verdachte blijft in het ongewisse over familiedrama in Calpe: “Ik zit met vele vraagtekens”