© Gil Plaquet

Motorrijder uit Brasschaat komt om bij ongeval op E19

Bij een verkeersongeval op de E19 in Mechelen is donderdagmorgen een 56-jarige motorrijder uit Brasschaat om het leven gekomen. Het slachtoffer bezweek ter plaatse aan de opgelopen verwondingen.

Het ongeval heeft zich omstreeks 10.45u voorgedaan op de autosnelweg richting Brussel tussen de afritten Mechelen-Noord en Mechelen-Zuid. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de motorrijder een auto die plots moest remmen wellicht te laat opmerkte. Door de klap werd zijn motorfiets weggeslingerd en kwam het slachtoffer op de grond terecht. Een verpleegkundige die er passeerde, bood het slachtoffer eerste hulp en diende hartmassage toe in afwachting van de hulpdiensten. Die kwamen massaal ter plaatse. Pogingen van een mug-team om het slachtoffer te reanimeren, konden de man niet meer redden. Hij stierf ter plaatse.

Door het ongeval moest de federale wegpolitie de drie rijvakken van de E19 afsluiten en kon het verkeer enkel passeren via de pechstrook. Daardoor was er op de snelweg richting Brussel een aanzienlijke file ontstaan. Vanaf Kontich was het op een bepaald moment ongeveer een uur aanschuiven. Bestuurders kregen van het Vlaams verkeerscentrum de raad om via de A12 naar de hoofdstad te rijden. Eens de motorfiets en de betrokken personenwagen getakeld waren, kon de politie de weg omstreeks 13u opnieuw vrijgeven.

Verkeer Antwerpen: Actuele verkeersinformatie en reistijden op de Antwerpse Ring en aansluitende snelwegen.

Meer nieuws