219 kilo cocaïne onderschept in container met koffie in haven van Antwerpen

Archiefbeeld. Foto: Joris Herregods

219 kilo cocaïne onderschept in container met koffie in haven van Antwerpen

Print
Antwerpen -

In een loods in de haven van Antwerpen is een partij van 219 kilo cocaïne onderschept. Dat gebeurde begin augustus al, maar wordt nu pas gecommuniceerd door het Antwerpse parket. De loods waar de drugs gevonden werden, werd gehuurd door een bedrijf waar vorige week nog een handgranaat werd gevonden.

Werknemers van een firma hadden in een loods aan kaai 234 de drugs gevonden tijdens het lossen van een container die geladen was met koffie. De container was op kaai gebracht van een zeeschip dat afkomstig was uit Brazilië. “Er loopt een onderzoek”, zegt het parket.

Handgranaat

Volgens onze informatie werd de loods gehuurd door Commodity Centre, een bedrijf aan de Noorderlaan in het Antwerpse havengebied dat aan overslag van koffie en cacao doet. Daar werd een week geleden een handgranaat gevonden op de parking, tussen een geparkeerde auto en de muur van een gebouw. Mogelijk was die granaat dus een waarschuwing naar aanleiding van de verdwenen partij cocaïne.

Dergelijke inbeslagnames zorgen steevast voor spanningen in het drugsmilieu wanneer het voor de eigenaars van de drugs niet duidelijk is of ze in beslag werden genomen, dan wel gestolen.

Het parket van Antwerpen en van Oost-Vlaanderen en de federale gerechtelijke politie in Antwerpen willen naar eigen zeggen de samenwerking met de havenautoriteiten en de terminaluitbaters in deze dossiers benadrukken. “Mensen die anoniem informatie willen delen over gelijkaardige feiten kunnen dat doen op www.onzehavendrugsvrij.be”, klinkt het.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio