DISCUSSIE. Zingen in de auto, eten of even naar je baby lachen… te gevaarlijk en dus verboden?

Foto: VUM

DISCUSSIE. Zingen in de auto, eten of even naar je baby lachen… te gevaarlijk en dus verboden?

Print

Mobiliteitsorganisatie Touring roept in een campagne op om aandachtiger te zijn achter het stuur. De gsm moet dus uit het zicht, maar ook zingen, eten, je gps instellen of even lachen naar je baby zijn gevaarlijke handelingen, vindt Touring op basis van onderzoek. Overdreven? Of wordt het tijd dat we daar even bij stilstaan?

De campagne ‘Het vergt slechts twee seconden’ loopt van 16 tot 22 september. “Uit onderzoek blijkt dat bestuurders 25 tot 30% van de tijd afgeleid zijn in het verkeer”, zegt Danny Smagghe, woordvoerder van Touring. “Niet alleen door smartphonegebruik, maar ook door andere vormen van afleiding zoals dansen op muziek, lippenstift opdoen, even praten of lachen met de kinderen op de achterbank,...”

Bezondig jij je aan deze kleine afleidingen terwijl je rijdt? Heb je al eens gemerkt dat dat gevaarlijk kan zijn? Is het goed dat we daar even bij stilstaan? En vind je het ok dat op bepaalde plaatsen het gsm-gebruik in de wagen al meteen wordt doorverwezen naar de politierechter?

Discussieer mee via onderstaand invulformulier. Een aantal reacties wordt vrijdag gebundeld in Gazet van Antwerpen.

Nu in het nieuws