© Marc Peeters

‘Kooi’ op parking Netepark is voor pendelende werknemers ziekenhuis

De ietwat vreemde fietsstalling op de parking van het Netepark staat er voor het personeel van het AZ Herentals. “Onze medewerkers kunnen er hun auto parkeren en naar het ziekenhuis fietsen”, zegt communicatieverantwoordelijke Annelies Vrints

Nogal wat passanten stelden zich de voorbije dagen vragen bij de constructie. Momenteel wordt een verdieping gebouwd bovenop de bezoekersparking van het Herentalse ziekenhuis om een mouw te passen aan het gebrek aan parkeerplaatsen. “Tijdens de werken is maar een deel van de parking beschikbaar, waardoor de overgangsperiode extra moeilijk is”, weet Vrints. “Om onze bezoekers toch in de buurt van het ziekenhuis te kunnen laten parkeren, is beslist dat we tijdens de werken onze personeelsparking openstellen voor patiënten en bezoekers.”

Medewerkers van het ziekenhuis worden aangespoord om met de fiets naar het werk te komen. “Wie toch met de auto komt, kan parkeren aan het Netepark, op zo’n kleine kilometer van het ziekenhuis. Daar staan fietsen klaar in de afgesloten fietsenstalling om de laatste meters naar het werk te overbruggen. We houden geen statistieken bij hoeveel mensen effectief van deze mogelijkheid gebruikmaken, maar het is belangrijk dat we dit alternatief aanbieden.“ De verdieping op de parking aan het ziekenhuis zorgt straks voor 100 extra parkeerplaatsen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio