Antwerpen kan ‘innovatiehoofdstad’ van Europa worden

Foto: Ludo Marien

Antwerpen kan ‘innovatiehoofdstad’ van Europa worden

Print
Antwerpen -

Antwerpen is een van de zes laureaten voor de Europese iCapital Award. Deze prijs wordt uitgereikt aan steden die sterk inzetten op innovatie. Over twee weken weet Antwerpen of het de ‘innovatiehoofdstad’ van Europa wordt.

De laureaten kunnen op een geldprijs van 100.000 euro rekenen. De winnaar van de iCapital Award krijgt daar nog eens 1 miljoen euro bovenop. “Deze nominatie versterkt onze internationale uitstraling als innovatieve stad. Antwerpen groeide de laatste jaren uit tot een echte hotspot voor innovatie. Dat de Europese Commissie dit ook erkent, bevestigt dat we de ingeslagen weg verder moeten bewandelen en dat we onze ambities hoog moeten houden”, zegt schepen van Innovatie Claude Marinower (Open Vld).

Op 25 september wordt in Brussel de winnaar bekendgemaakt. De andere vijf geselecteerden zijn Bristol, Espoo in Finland, Glasgow, Nantes en Rotterdam. Antwerpen heeft ‘De Grote Verbinding’ ingezonden voor de award. Met dat project werkt Antwerpen, samen met de Vlaamse overheid, samen aan het overkappen en rondmaken van de Antwerpse Ring. Ook innovatieve bedrijven zoals onder meer imec, BlueHealth Innovation Center en Stadslab 2050 zijn bij het project betrokken.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio