© Koen Bauters

‘De Warmste Wijk’ organiseert benefiet na brand: Klaas Delrue biedt huiskamerconcert aan

Buurtbewoners organiseren op zaterdag 5 oktober een benefiet voor de verenigingen die getroffen zijn door de brand in De Oude Weverij in Mechelen. Dat doen ze onder de naam ‘De Warmste Wijk’.

LEES OOK. Buurt plant benefiet voor verenigingen na brand: “Alle hulp is welkom”

Bij de brand speelden de vzw Ani van de Armeense gemeenschap, de drumband Fatiboombastic en het majorettekorps Va et Vient niet alleen hun lokalen, maar ook heel wat waardevol materiaal. “Een belangrijk deel van de materiële schade zal niet door de verzekering vergoed worden”, zegt Sander Demeester van het feestcomité Paardenkerkhofstraat.

Dat comité nam het initiatief om samen met andere buren een benefiet te organiseren in de Sint-Pietersschool. Ze willen als buren de getroffen verenigingen een hart onder de riem steken. Aan het programma wordt nog gesleuteld, maar er komt zeker een veiling. “Tijdens deze veiling kunnen buurtbewoners een bod uitbrengen op diensten of spulletjes van andere buurtbewoners”, vertelt Demeester.

Zo biedt Klaas Delrue van Yevgueni voor de veiling een huiskamerconcert aan. Sander Demeester, die naast mede-organisator ook graffitikunstenaar is, wil een graffitiwerk plaatsen op een muur naar keuze en verschillende buren boden al klusjes aan. “We hopen op deze manier buurtbewoners met elkaar in contact te brengen. We zijn nog volop op zoek naar buren die spullen of diensten willen aanbieden voor onze veiling.”

paardenkerkhofstraat@gmail.com

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio