Majorettekorps niet langer dakloos na brand

Kort na de brand gaven de majorettes van Va et Vient nog het beste van zichzelf voor de parade naar Het Predikheren. Foto: Sven Van Haezendonck

Majorettekorps niet langer dakloos na brand

Print
Mechelen -

Het majorettekorps Va et Vient is niet langer dakloos na de brand in De Oude Weverij in Mechelen. De stad en Mest vzw bieden hen tijdelijk onderdak in de oude bibliotheek.

Enkele verenigingen verloren eind vorige maand hun lokaal door de brand in de voormalige weverij in de Nijverheidsstraat. Zowel de drumband Fatiboombastic als het majorettekorps Va et Vient zagen hun repetitielokaal in vlammen opgaan. “Va et Vient groeide in de schoot van H30. Toen ik hoorde van de brand was ik net als velen erg aangeslagen. Deze verenigingen brengen leven in onze stad”, zegt Björn Siffer (Vld-Groen-m+), schepen van Cultuur.

Voor de majorettes is er een oplossing gevonden. “Va et Vient kan vanaf oktober voor haar repetities een tijdlang terecht in de oude bibliotheek. Het gebouw biedt door de grote, afgescheiden ruimtes heel wat mogelijkheden”, stelt de schepen. Daar kan de vereniging gebruikmaken van de polyvalente ruimte van Mest. Deze maand kan het majorettekorps nog drie donderdagavonden terecht in Artenova in de Hendrik Consciencestraat.

De stad hoopt binnenkort ook een oplossing te vinden voor Fatiboombastic. Die vereniging is zelf met een crowdfunding gestart om nieuwe muziekinstrumenten te kunnen aankopen. In de buurt van De Oude Weverij wordt volop gewerkt aan de organisatie van een benefiet voor de getroffen verenigingen. Onder hen ook Ani, een vereniging van de Armeense gemeenschap in de Dijlestad.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio