© Vier

Davy Brocatus maakt comeback op tv in ‘Dancing with the stars’

Jan Kooijman, Joanna Leunis en – opvallend – Davy Brocatus. Dat zijn de drie juryleden die acteur Sam Louwyck zullen bijstaan in het nieuwe seizoen van Dancing with the stars op Vier. Voor Brocatus betekent het na jaren uit de schijnwerpers een terugkeer op tv langs de grote poort.

bpr

Sam Louwyck (53) was al aangekondigd, en dat Jan Kooijman (38) en Joanna Leunis (38) er opnieuw bij zijn, hoeft niet te verbazen. Zij mochten Dancing with the stars vorig jaar al kruiden. Met recht en rede, overigens. Kooijman was zelf jaren actief in de moderne dans en bovendien zes seizoenen lang jurylid in het populaire So you think you can dance. Leunis leerde ballroom en latin kennen nadat ze terug recht krabbelde na een bloedziekte die haar op haar achtste een jaar lang aan haar bed gekluisterd hield. Ze heeft meerdere wereldtitels op zak, trad op in onder meer het Kremlin in Moskou, het Kodak Theatre in Los Angeles en de Royal Albert Hall in Londen en won liefst acht keer het prestigieuze Blackpool Dance Festival.

Dansstudio met B&B

Opvallender is de terugkeer van ballroomkampioen Davy Brocatus (47), de stengel met de immer opzichtige brilmonturen die sinds 2006 vijf seizoenen lang mocht jureren in Sterren op de dansvloer op VTM. Hoewel hij de voorbije jaren amper nog in de media kwam, wordt hij naar eigen zeggen “nog bijna dagelijks aangesproken op die passage”. Intussen baat hij met zijn echtgenoot Anatoly zijn eigen dansstudio uit in Antwerpen, met op de bovenste verdieping enkele suites die dienst doen als bed and breakfast. “Ik hoef niet zo nodig op tv te komen. Dat is nooit mijn hoofdjob geweest”, vertelde hij onlangs nog in onze krant. Toch keert hij nu terug door de grote poort.

De nieuwe gezichten van Brocatus en Louwyck betekenen meteen ook een kleine stoelendans in de jury: Michel Froget en Thuis-actrice Leah Thys zijn er niet meer bij.

‘Dancing with the stars’ start op 22 september op Vier.

Vastgoed

Jobs in de regio