© GMAX AGENCY

Nederland bouwt WK-ploeg rond kopman Mathieu van der Poel

Bondscoach Koos Moerenhout heeft maandag de Nederlandse selectie voor het WK wielrennen in het Britse Yorkshire bekendgemaakt. De al eerder aangewezen kopman Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) krijgt in Engeland Niki Terpstra (Total-Direct Energie), Bauke Mollema (Trek-Segafredo), Dylan van Baarle (INEOS), Mike Teunissen (Jumbo-Visma), Sebastian Langeveld (EF Education First), Jos van Emden (Jumbo-Visma) en Pieter Weening (Roompot-Charles) mee.

Dit achttal rijdt op 29 september de wegwedstrijd om de regenboogtrui. Van Baarle en Van Emden komen enkele dagen eerder ook uit in de tijdrit.

“We hebben zowel voor de mixed relay, de tijdrit als de wegkoers een mooie ploeg kunnen samenstellen waarmee we op jacht gaan naar eremetaal”, zo lichtte Moerenhout zijn groep toe. “Ik heb het volste vertrouwen in de individuele- en teamkwaliteiten van deze sterke lichting renners.”

COMMENTAAR. Remco Evenepoel selecteren is verdedigbaar, misschien zelfs logisch, maar leggen we de lat nu echt niet te hoog?

Meer sportnieuws