Aangeboden door Daoust

© Daoust

Hoe vind je de perfecte interimjob?

Sommigen dromen van een vaste baan, anderen hebben meer afwisseling nodig. Voor hen is uitzendwerk de ideale manier om gevarieerd werk te doen in verschillende omgevingen. Maar hoe vind je de perfecte interimjob?

In volle groeiDe interimsector is de laatste jaren sterk gegroeid. Dat heeft twee redenen, weet Giles Daoust. Hij is CEO van Daoust, een familiaal HR-bedrijf met 65 jaar ervaring in uitzendarbeid. “In de eerste plaats is er de vraag van bedrijven naar meer flexibiliteit. Zo kunnen ze sneller inspelen op veranderende omstandigheden. Maar daarnaast merken we dat er ook veel meer kandidaten zijn.”

Volgens Giles Daoust heeft dat te maken met de veranderende wensen van de jonge generaties. “De jongeren van Generation Y dromen niet meer van een vaste job voor de rest van hun leven; het zijn van nature jobhoppers. Met een interimcontract kunnen ze makkelijk ervaring opdoen bij verschillende bedrijven, of proeven van een job voor ze zich voor langer engageren.” Voor meer dan de helft van alle uitzendkrachten leidt een interimcontract immers tot een vast contract. Interim is dus niet altijd synoniem voor tijdelijk.

De perfecte matchOm ervoor te zorgen dat de juiste kandidaat bij het juiste bedrijf terechtkomt, gebruikt Daoust een heel persoonlijke aanpak. “Als een kandidaat voor het eerst op bezoek komt, gaan we zijn cv gedetailleerd bekijken. Een cv moet meer zijn dan een opsomming van diploma’s en werkervaring, zegt Giles Daoust. “We kijken ook naar de competenties, de attitude, … In de verkoop en in de horeca bijvoorbeeld, is je persoonlijkheid veel belangrijker dan wat je gestudeerd hebt.“

De consultant waar je mee in contact komt in een JobCenter van Daoust, is ook de persoon bij wie bedrijven komen aankloppen. Hij of zij is dus ideaal geplaatst om de juiste match te maken tussen een kandidaat en een vacature. “We letter er ook op dat elke jobbeschrijving zo concreet en gedetailleerd mogelijk is, zodat de kandidaat perfect weet wat er van hem of haar verwacht wordt”, zegt Giles Daoust.

Groot netwerkDaoust stelt elk jaar meer dan 44.000 arbeiders en bedienden te werk via interimcontracten. Dat kan dankzij het grote netwerk van JobCenters over het hele land. “We rekruteren constant kandidaten via onze JobCenters, maar ook via de website, sociale media en diensten voor arbeidsbemiddeling zoals de VDAB”, legt Giles Daoust uit. “En doordat we over het hele land JobCenters hebben - en er komen er elk jaar nog bij - hebben we ook een groot netwerk met klanten. Dat gaat van heel kleine bedrijven tot grote ondernemingen, en ook instellingen uit de openbare sector.” Daoust biedt interimjobs aan in alle sectoren, en staat erg sterk in de horeca, verkoop en industrie.

Eenmaal een kandidaat aan het werk is, volgt de consulent het contract verder op. “We luisteren steeds naar feedback, zowel van de kandidaat als van het bedrijf”, zegt Giles Daoust. “Zo kunnen we indien nodig bijsturen, bijvoorbeeld als een bedrijf toch niet blijkt te zijn wat de kandidaat zich had voorgesteld, of omgekeerd als de interim niet helemaal beantwoordt aan de verwachtingen van het bedrijf.”

DiversiteitDaoust hecht veel waarde aan respect voor de principes van neutraliteit en antidiscriminatie in alle vormen. “We weigeren resoluut elke vorm van discriminatie op basis van geslacht, leeftijd, land van afkomst, ras, huidskleur of welk criterium dan ook”, zegt Giles Daoust. “Al onze medewerkers worden getraind om de kandidaten alleen te selecteren op basis van competenties. We vragen ook aan onze klanten om deze waarden te respecteren. Heel af en toe krijgen we een vraag waar we niet op kunnen ingaan; ons antwoord is dan: we zullen u gewoon de beste kandidaat voorstellen.” En dat zijn geen loze woorden: de interimmedewerkers van Daoust vertegenwoordigen meer dan 205 verschillende nationaliteiten.

Ben je ook op zoek naar een interimjob? Stap dan eens binnen in een JobCenter van Daoust. Er is er zeker een JobCenter bij jou in de buurt.