Beloftevolle hockeyspeler loopt steekwonde op bij vechtpartij in Antwerpen

De discussie ontstond in de buurt van de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Foto: Walter Saenen

Beloftevolle hockeyspeler loopt steekwonde op bij vechtpartij in Antwerpen

Print
Antwerpen / Boom -

E.D., een beloftevolle hockeyspeler van de Boomse club Braxgata, is dit weekend in het ziekenhuis opgenomen met een ernstige steekwonde na een discussie met onbekenden in de buurt van de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en politie en parket bevestigen de feiten. De lokale recherche is een onderzoek gestart.

Het incident dateert al van de nacht van vrijdag op zaterdag, maar de 20-jarige D. deed pas later aangifte. “Hij was op stap met enkele vrienden en ploegmaats toen het op straat kwam tot een woordenwisseling met een ander groepje jongeren”, legt Erik Gysels, voorzitter van hockeyclub Braxgata uit.

Blijkbaar moet een van de betrokkenen een mes hebben getrokken. Daarmee raakte hij D. naar verluidt in de buik. “Maar hij besefte waarschijnlijk niet wat er gebeurd was, want pas de dag erna trok hij naar het ziekenhuis”, aldus Gysels. “We tasten voor de rest in het duister over wat er gebeurd is. Er zijn geen camerabeelden van het incident en niemand heeft zich nog aangediend bij de politie.”

E. werd in het ziekenhuis meteen opgenomen en moest een spoedoperatie ondergaan. Intussen zou de jongeman wel aan de beterhand zijn. “Ik belde net (maandag, nvdr.) nog met de ouders en die zeiden me dat alles normaal wel in orde zal komen”, vertelt Gysels.

Meer sportnieuws