Opschudding in Antwerp Port Epic: schapen in het peloton, renners waaien in de gracht

Het was even schrikken in de Antwerp Port Epic. De wedstrijd telt liefst 37 kilometer aan onverharde wegen en daar liep het zondag bijna mis. Tussen alle stofwolken door doken plots twee loslopende schapen op die zich tussen de renners mengden. Gelukkig gebeurden er geen ongelukken. Aimé De Gendt toonde zich uiteindelijk de sterkste in de Antwerpse haven, voor Tim Merlier en Timothy Dupont.

Aimé De Gendt rondde het ploegenspel van Wanty-Groupe Gobert perfect af met een late uitval. Na 187 km, waarvan ook 31 km over kasseien, reed hij als eerste over de meet. Belgisch kampioen Tim Merlier (Corendon-Circus) werd enkele seconden later tweede, Timothy Dupont (Wanty-Groupe Gobert) derde. Voor de 25-jarige De Gendt was het zijn eerste profzege.

De Antwerp Port Epic - met start en aankomst op Schengenplein in Antwerpen, in de schaduw van het Havenhuis - was aan zijn tweede editie toe. Guillaume Van Keirsbulck was vorig jaar de eerste die deze wedstrijd op zijn naam kon zetten.

De loslopende schapen zorgden niet voor het enige incident in de Antwerpse koers. Een aantal coureurs - waaronder de Fransman Adrien Petit - werden naar eigen zeggen door de wind van een te laag hangende helikopter in de gracht gewaaid. Al beweert de piloot dat die bewering van de renners niet klopt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws