© smb

Doelman Fré Van Aerschot (Heist) pakt gewoon alles tegen Rupel Boom

Heist won met het kleinste verschil van Rupel Boom, en die kostbare zege heeft het in ruime mate te danken aan zijn keeper Fré Van Aerschot.

GF

Al vroeg in de match viel de beslissing. Gendebien trapte een voorzet tegen de arm of hand van een bezoeker, de ref wees onmiddellijk naar de stip. Odutayo achter de bal en net als vorige week in Luik gaf hij de keeper het nakijken. Al voor de tweede opeenvolgende week kon Heist vroeg scoren door een strafschop.

Voor de pauze noteerden we voor de thuisploeg, die in vergelijking met de 0-3 overwinning in Luik ongewijzigd bleef, nog een mooie kans voor Mateso. Op aangeven van Bamona trapte hij nipt naast. Een halve omhaal van Binst dwong de keeper tot een puike redding. Op een voorzet van Daeseleire kopte Binst ook nog eens naast.

RUPEL BOOM STERK IN DE TWEEDE HELFT

Na de pauze bij de gasten één wissel. Kesteleyn kwam opdraven in de plaats van Somers. Voor Rupel Boom al de tweede vervanging, na een half uur was Rubanguka naar de kant gehaald voor Kesteleyn. Boom was na de pauze de sterkste ploeg. Het dwong een aantal mooie kansen af, maar het stootte op een uitstekende keeper Fré Van Aerschot.

Op aangeven van Spaenhoven kopte Augustynen tegen de paal. Englebert moest wat later zijn keeper bijspringen toen hij een bal van Kesteleyn van de lijn haalde. Opnieuw een kopbal van Augustynen op een center van Daeseleire en weer was er Van Aerschot die dit keer in corner werkte.

En Boom bleef het doel maar bestoken, opnieuw Augustynen en de ingevallen Siebens. Maar opnieuw was daar die uitstekende Van Aerschot. Kort voor tijd trapte Absisan voor Heist nog wel een vrijschop tegen de lat.

Drie wissels bij de thuisploeg na de pauze: Osah en Orye in de laatste vijf minuten voor Gendebien en Odutayo. Na een uur moest Mateso naar de kant en kwam Regnier defensief het middenveld versterken.

Gele kaarten waren er voor Absisan en Odutayo. Heist nam met 6 op 6 en een doelsaldo 4-0 een vliegende start. Henry Odutayo maakt in die twee matchen drie doelpunten, waarvan twee op strafschop.

Enige ontbrekende was Philippe Janssens (knie). De volgende opdracht brengt de Heistenaren volgende zaterdag naar Patro Eisden.

MEER OVER KSK Heist

Meer voetbalnieuws