© Peter Goris

Lierse Kempenzonen zet honderden jeugdspelertjes in de kijker

Mooi beeld zaterdagavond op het Lisp voor aanvang van de wedstrijd tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Meer dan 400 jeugdspelers kregen de kans om zich te tonen aan het talrijk opgedaagde thuispubliek.

De jonge voetballers vormden een haag voor de spelers die het veld betraden. Meer dan een jaar nadat de club werd opgericht en de jeugdwerking werd heropgestart heeft Lierse Kempenzonen dus een mooie schare aan jeugdvoetballers aan zich kunnen binden. “Uiteraard is ons eerste elftal heel belangrijk en het uithangbord. Natuurlijk zouden we graag promoveren. Maar wel op onze manier: met jonge, Belgische talenten. En dat vraagt geduld en gaat met vallen en opstaan”, zei voorzitter en sterke man Luc Van Thillo nog aan Gazet van Antwerpen eind augustus.

Ook de terugkeer van Frédéric Frans werd in de tribunes gevierd. De dertigjarige centrale verdediger tekende onlangs een driejarig contract bij Lierse Kempenzonen nadat Frans zijn contract bij de Schotse club Dundee United had verbroken. De fans verwelkomden hem met een groot spandoek waar ‘Clubliefde bestaat! Welkom thuis, Fré!’ op stond te prijken.

© Peter Goris

Meer sportnieuws