© rr

Nieuwe Gouden Carolus Indulgence verrijkt met cacaobonen

De nieuwe Gouden Carolus Indulgence van de Mechelse brouwerij Het Anker voor dit jaar is te koop. De ‘Mbingu Gold’ is genoemd naar het dorpje in Tanzania waar de cacaobonen in het bier vandaan komen.

Sven Van Haezendonck

Het Anker lanceerde het nieuwe speciaalbier vrijdag bij de opening van het Belgian Beer Weekend. Het is tot stand gekomen door een samenwerking met Mechelaar Mario Vandeneede, de chocolatier die de cacaobonen heeft gebrand. Het goudkleurig bier wordt verrijkt met licht geroosterde Criollo cacaobonen uit het Tanzaniaans dorpje Mbingu. “Samen met de brouwers ben ik op zoek gegaan naar wat voor ons het perfecte bier is met toevoeging van geroosterde cacaobonen: zowel de cacaokern als de cacaopel”, legt Vandeneede uit.

Het label Gold hebben ze er aan toegedicht omdat de samenstelling een hele uitdaging was. “We wilden het onszelf extra moeilijk maken om geen bruin bier als basis te nemen en ook niet te werken met caramel mouten en dergelijke die soms naar chocolade smaken”, zegt Mario Vandeneede nog.

“Het resultaat is een zacht romig bier met een fruitige aanzet en subtiele, maar complexe toetsen van pure chocolade en geroosterde noten in de afdronk. Een waar genot voor de liefhebbers”, klinkt het bij de brouwerij. Het is ondertussen de vijfde keer dat Het Anker met een serie van de gelimiteerde Indulgence-bieren op de markt komt.

www.hetanker.be

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio