© waasland-beveren.be

Waasland-Beveren trekt achtvoudig Japans international Kobayashi aan

Waasland-Beveren zag op de slotdag van de zomermercato de transfer van Gent-middenvelder Louis Verstraete (20) in het water vallen. De teleurstelling was groot, maar de club bleef niet bij de pakken zitten: Yuki Kobayashi (27) tekende een tweejarig contract op de Freethiel.

De Waaslanders bengelen onderaan het klassement met een schamel puntje en zetten ondertussen trainer Adnan Custovic al aan de deur. Werk aan de winkel dus op de Freethiel. Na de komst van Aaron Tshibola, de 24-jarige middenvelder van Aston Villa, krijgen de mannen van kersverse coach Arnauld Mercier nog versterking op het middenveld.

“Yuki Kobayashi sluit maandag, na het vrije weekend, aan bij de troepen van Arnauld Mercier. Welkom op de Freethiel, Yuki!” Zo kondigde Waasland-Beveren vrijdag hun nieuwe centrale middenvelder aan. Kobayashi speelde in Europa enkel nog maar voor het Nederlandse Heerenveen (2016-2019). Bij de Friezen stond Kobayashi drie seizoenen in de basis, maar zijn contract werd afgelopen zomer niet verlengd.

© Photo News

De Japanse middenvelder debuteerde voor het Japanse nationale elftal in juni 2016. Intussen kwam hij acht keer in actie voor de Samurai Blue. Zijn laatste interland was in juni 2019, toen won Japan met 2-0 van El Salvador. Hij speelde toen tachtig minuten.

Japanse 10

Japanse middenvelders op de Freethiel: het is een goed huwelijk. Aan de vorige Japanse middenvelder hebben de Waaslanders nog mooie herinneringen. In 2017 speelde Ryota Morioka (inmiddels bij Charleroi) onder Philippe Clement (inmiddels bij Club Brugge) de pannen van het dak.

Nu is het dus aan Yuki Kobayashi, die veel gelijkenissen vertoont met Morioka: de 27-jarige Kobayashi is slechts een jaar jonger dan Morioka, speelt ook voornamelijk centraal op het middenveld en heeft hetzelfde gestalte (ongeveer 1m80). Het grootste verschil: Morioka gebruikt liever zijn rechtervoet en speelde op de Freethiel met nummer 44, terwijl Kobayashi een linkspoot is en het rugnummer 10 zal dragen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer voetbalnieuws