Duo schuldig bevonden aan slagen en verwondingen tijdens caféruzie

Foto: Dirk Vertommen

Slachtoffer houdt er een blijvend letsel aan over

Duo schuldig bevonden aan slagen en verwondingen tijdens caféruzie

Print
Lier -

Twee mannen uit Lier zijn schuldig bevonden aan slagen en verwondingen. De klappen vielen tijdens een uit de hand gelopen caféruzie waarbij een van de slachtoffers in een gebroken glas ten val kwam.

Jeroen S. liet verstek gaan en kreeg vier maanden effectief en 400 euro boete. De andere vechtersbaas, Yannick H., komt weg met een werkstraf van 60 uren en 400 euro boete.

De feiten gebeurden op 26 augustus 2018. Die avond gingen H. en S. samen met hun vrouw iets drinken in hun stamcafé Bananas in de Eikelstraat in Lier. Op een bepaald ogenblik werden hun dansende dames uitgescholden door twee andere klanten. H. kwam tussen om de gemoederen te bedaren, maar kreeg – volgens zijn advocaat meester Van de Velde – een slag tegen zijn linkerslaap.

Hij kreeg ook nog een kopstoot en toen de twee vrouwen en de twee beklaagden een halfuur later buiten het café een sigaret stonden te roken, zouden de twee slachtoffers de dames uitgemaakt hebben voor hoeren. Bij het incident kwam een van de slachtoffers ten val en viel op een gebroken bierglas.

Geen straatvechter

“Mijn cliënt heeft daar een blijvend letsel aan over gehouden. Hij is voor 5% invalide verklaard”, zei de advocaat van de burgerlijke partij. Hij liep een litteken op. Een ander slachtoffer liep zodanige verwondingen op dat hij sindsdien naar eigen zeggen niet meer kan deelnemen aan duik- en sportactiviteiten zoals onder meer de Dodentocht.

“Mijn cliënt is bereid het slachtoffer te vergoeden, maar de vordering moet gehalveerd worden. Deze man is geen straatvechter, maar die avond verloor hij voor het eerst de controle over zichzelf. Al kan je hier in dit geval toch wel van uitlokking spreken”, zei meester Van de Velde, die voor H. een opschorting of een werkstraf vroeg.

Daar is de Mechelse rechter voor Yannick H. ook op ingegaan. Aan de burgerlijke partijen werd in totaal een schadevergoeding toegekend van 5.743 euro. Het duo heeft nu een maand de tijd om in beroep te gaan tegen het vonnis.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio