© smb

Beerschot-voorzitter wil deel van zijn aandelen verkopen

Vijf weken nadat Francis Vrancken voorzitter werd van Beerschot staat hij op het punt om een deel van zijn aandelen in de club te verkopen. Vrancken is de sterke man bij DCA, de hoofdsponsor van Beerschot die ook dit seizoen op de truitjes prijkt.

KoFr

DCA bezit op dit moment 50% van de aandelen bij Beerschot, de andere helft van de aandelen is in handen van de Saudische prins Abdullah Bin Mossaad. Aan de 50% van de Saudische prins verandert er niets, het is de 50% van DCA die verder zal opgesplitst worden. Francis Vrancken bezit op dit moment zelf 30% van de aandelen bij Beerschot, zijn bedrijf DCA heeft 20% van de aandelen in handen. Vrancken zou al een tijdje op zoek zijn naar een extra investeringspartner om een deel van zijn persoonlijke aandeel aan te verkopen.

Vandaag staat Vrancken dicht bij een akkoord met zijn goede vriend en zakenrelatie Philippe Verellen over de verdeling van zijn persoonlijke aandelen. Verellen is de CEO van Wolf Oil en loopt al een tijdje rond op het Kiel. Hij is met zijn bedrijf cosponsor van de club en behoort ook tot de ‘Vrienden van het Olympisch Stadion’, de groep van kapitaalkrachtige supporters die de huur van het Olympisch Stadion afbetaalt aan de Stad Antwerpen. Verellen is net als Vrancken weliswaar geen echte ‘voetbalman’, maar wil toch graag extra investeren in de club.

Vrancken benadrukte in een korte reactie dat er momenteel nog geen deal is. “Ik vind het jammer dat dit nieuws nu al is uitgelekt, maar het klopt dat ik met mijn goede kameraad Philippe Verellen aan het bekijken ben hoe we beter kunnen samenwerken bij Beerschot. Ik ken Philippe al heel lang en ik weet hoe enthousiast hij is over Beerschot. Ik beschouw het als een positief signaal dat er meerdere Belgische ondernemers hun schouders onder dit project willen zetten. Als ik met Philippe tot een akkoord zou komen, dan zal ik dat officieel meedelen. Maar zover zijn we nog lang niet.”

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws