© Photo News

Debat met Dries Van Langenhove geschrapt

Het Liberaal Vlaams Studentenverbond (LVSV) heeft het geplande debat met Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) geschrapt. Dat debat was eerder verplaatst, na een toegangsverbod door UGent-rector Rik Van de Walle.

pvm

Het LVSV had na het besluit van de UGent de Kapittelzaal van de Sint-Pietersabdij geboekt, maar de politie gaf volgens de organisator een negatief veiligheidsadvies voor het evenement.

De studentenvereniging had daarvoor aanvankelijk groen licht gekregen van beheerder Historische Huizen Gent, dat huist onder het departement Cultuur, Sport en Vrije Tijd van de stad Gent. De politie bracht de dienst echter op de hoogte van de problematische veiligheidsanalyse. Er zou een verhoogd risico op geweld en vandalisme zijn. De reservering werd uiteindelijk geschrapt.

De liberale studentenvereniging spreekt over ‘een spijtige zaak’, maar aanvaardt de argumentatie en legt zich neer bij de beslissing. Mogelijk gaat het debat alsnog door in een zaal van de universiteit, weliswaar dan zonder Van Langenhove, maar met een andere politicus van Vlaams Belang.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER