Aangeboden door Lekker van bij ons

© Lekker van bij ons

Melk is er voor elk moment van de dag

Van melk tot plattekaas, yoghurt en andere verse producten. Melk en melkproducten worden vrijwel dagelijks geconsumeerd. Je denkt daarbij misschien vooral aan een heerlijke kom granola of ontbijtgranen met melk, of een scheutje melk in je koffie. Maar van melk en melkproducten kun je op elk moment van de dag genieten.

Melk door de dag heenEen geslaagde dag begint met een goed en voedzaam ontbijt. Dat kan iets eenvoudigs zijn, zoals granola met melk of yoghurt. Lekker en snel klaar is een bordje plattekaas met coulis van peer. Ook dit ontbijt met havermout, rabarber en pruimen is op een kwartiertje klaar.

Heb je in de voormiddag een klein hongertje? Wat dacht je van een zelfgemaakte granolareep met yoghurt? Lekker, en gezond ook! Voor je lunch kan je kiezen uit lekkere en lichte bereidingen. Probeer eens een verloren croque champignons, of maak je eigen groentenpancakes met wortel en courgette. Voor het vieruurtje heb je keuze te over. Snel en makkelijk klaar is een milkshake van peer en pistache, en met zelfgemaakte yoghurtmuffins met blauwe bessen scoor je sowieso!

En zoek je nog een goede dorstlesser voor na het sporten? Melk is een doeltreffende rehydratatiedrank én de eiwitten in melk bevorderen meteen ook het spierherstel na het sporten.

Melk voor ‘s avondsOok bij het avondeten kunnen melk en melkproducten de hoofdrol spelen. Probeer eens de bruschetta met yoghurtdip, tomaat en koriander als aperitiefhapje. Intussen staat je supermakkelijke ovenschotel van in melk gegaarde kip gaar te worden. Voor je dessert zijn er talloze opties. Wat dacht je van cheesecake met havermout en rood fruit, of heb je liever yoghurtsnoepjes?

Om de dag af te sluiten, pimpen we een recept uit grootmoeders tijd… een kop warme melk met honing, en daar voegen we heerlijke kruiden zoals kaneel, gember en peper aan toe voor een ‘Golden milk’.

Je ziet het: melk en melkproducten zijn bijzonder veelzijdige producten. Je kan er echt alle kanten mee uit. Niet alleen het gamma aan producten is erg uitgebreid (denk maar aan yoghurt, plattekaas, room, boter, karnemelk,…). Je kunt ze gebruiken in verschillende bereidingen: van lekker en licht tot zalige zoete zondes. Maar waarom kies je nu best voor melk van bij ons?

Melk van bij onsMelk en melkproducten van bij ons zijn niet alleen lekker, ze worden bij elke stap van de productie gecontroleerd. Zo ben je zeker dat die melk veilig en gezond is. Als je kiest voor melk en melkproducten van eigen bodem, steun je bovendien onze melkveehouders en beperk je je voedselkilometers. Wist je trouwens dat melkproducenten en -verwerkers continu inzetten op duurzaamheid? Zo wekt 1 op 4 melkveehouders groene energie op, en gebruikt 1 op 4 alternatieve waterbronnen zoals regenwater.

Jouw favoriete melkmoment gevonden? Deel het dan met hashtags #melkmoment of #lekkervanbijons!

Meer weetjes over de veelzijdigheid van melk? Of op zoek naar lekkere receptideeën? Ontdek ze hier. »