Ontslagnemend Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) keurt vijftien Antwerpse capaciteitsprojecten goed

Negen miljoen euro voor 860 extra schoolzitjes

Met negen miljoen euro worden in de stad Antwerpen op termijn 860 extra schoolzitjes gecreëerd. Ontslagnemend Vlaams minister van Onderwijs, Hilde Crevits (CD&V) keurde vijftien Antwerpse capaciteitsprojecten goed.

Om elke leerling in Antwerpen een plaats te kunnen garanderen is de afgelopen jaren fors geïnvesteerd. Toch is het einde nog lang niet in zicht. Extra middelen voor schooldirecties blijven broodnodig. Ontslagnemend Vlaams minister van Onderwijs, Hilde Crevits (CD&V) keurde daarom 34 nieuwe capaciteitsprojecten goed. Vijftien daarvan hebben betrekking op evenveel scholen in de stad Antwerpen, goed voor in totaal negen miljoen euro. De grootste bedragen gaan onder meer naar het Stedelijk Lyceum Linkeroever (1,6 miljoen euro), waarmee 97 extra plaatsen in het secundair gerealiseerd worden en het GO! Koninklijk Atheneum Hoboken. Die laatste school krijgt ook 1,6 miljoen euro voor de realisatie van 50 extra plaatsen in het secundair. Het Lucernacollege Antwerpen ontvangt 840.000 euro, wat voor maar liefst 250 extra secundaire stoeltjes moet zorgen. In het basisonderwijs is het vooral basisschool De Knikkerbaan in Berchem die het meeste nieuwe plaatsen mag plannen: voor 150 plaatsen krijgt de school 350.000 euro.”

Behalve Antwerpen krijgen ook andere steden extra middelen: Aalst (4,8 miljoen euro), Gent (4,5 miljoen euro). Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest krijgt 4,5 miljoen euro en de gemeenten Halle, Vilvoorde, Dilbeek en Zaventem krijgen elk een miljoen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio