Jambon wil BK Wielrennen 2026 naar Brasschaat halen: “Honderd jaar geleden gebeurde dat voor het eerst”

Gisteravond werd de tweede editie van de N8 van Brasschaat gereden. Dries De Bondt (28) kroonde zich net als vorig jaar tot eindwinnaar, wat hem een diamanten juweel ter waarde van 20.000 euro opleverde. Maar Brasschaats burgemeester Jan Jambon had nog groot nieuws: hij wil het Belgisch kampioenschap in 2026 opnieuw naar de parkgemeente halen.

De N8 is de opvolger van de 8 van Brasschaat, een criterium met drie disciplines: eerst een tijdrit, dan een puntenrit en afsluitend een ouderwetse wegrit. Dries De Bondt werd tweede in alle disciplines, goed voor de eindzege. Voor de Bornemse renner van Corendon-Circus is het de tweede overwinning van dit wielerjaar: De Bondt won in juni nog de eendagskoers Halle-Ingooigem.

BK 2026 in Brasschaat?

Burgemeester Jan Jambon liet weten plannen te hebben met zijn gemeente op het vlak van wielrennen: hij wil het BK Wielrennen van 2026 naar Brasschaat halen. “De Belgische wielerbond gaat daarmee akkoord en in september ga ik het voorleggen aan de gemeenteraad. Ik hoop dat het wordt goedgekeurd, want het is een stevig, goed project. Honderd jaar geleden gebeurde het ook, dus iets in mij zegt dat het zal lukken.”

Meer sportnieuws