© Victoriano Moreno

Ruim 265.000 bezoekers voor stadsfestival Zomer van Antwerpen

Het festival Zomer van Antwerpen heeft van 21 juni tot en met 1 september 265.300 bezoekers op de been gebracht voor meer dan 800 gratis en betalende voorstellingen. Dat is zowat 15.000 meer dan in 2018. Het betalende gedeelte van het theater-, dans- en circusprogramma was volledig uitverkocht.

Zomer van Antwerpen is een cultureel festival dat her en der in de stad plaatsvindt en zowel bekende (inter)nationale gezelschappen als jong talent een plaats geeft, vaak op niet zo evidente locaties. Er vielen dit jaar vijf Belgische premières en vier wereldpremières te ontdekken. Anna Teresa De Keersmaeker/Rosas hernamen hun iconische voorstelling “Fase, Four Movements to the Music of Steve Reich” uit 1982 en het bekende Franse gezelschap Royal de Luxe kwam deze keer weliswaar niet langs met hun reuzenfiguren, maar wel met de voorstelling “Miniatures”, waarmee ze samen met het publiek van een afstand naar het leven op aarde kijken. Aan de Zomerbar nabij de Schelde stonden dan weer drie circussen: Ronaldo, NoFit State en I Love You.

De organisatie experimenteerde dit jaar ook met een systeem waarbij je extra kon betalen voor een ticket om op die manier een korting te bezorgen aan iemand die het financieel moeilijker heeft. Daarnaast waren er extra inspanningen voor mensen met een visuele of auditieve beperking, zoals het toegankelijk maken van een circusvoorstelling voor blinden en slechtzienden.

MEER OVER Zomer van Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio