Noorderlaan weer vrijgegeven na vondst van explosief

Print
Antwerpen / Luchtbal-Rozemaai -

Op de Noorderlaan in het Antwerpse havengebied is woensdagochtend een explosief aangetroffen. De hulpdiensten werden opgebeld omdat er tussen een auto en een gebouw een handgranaat lag. De drukke baan was een tijdje afgesloten voor alle verkeer.

“De pin zit er nog in”, zei Sarah Frederickx, woordvoerster van de federale politie, woensdagochtend toen ze bevestigde dat er een handgranaat aangetroffen was op de terreinen van het bedrijf Commodity Centre aan de Noorderlaan. “Onze eerste zorg was de veiligheid van de mensen, er werd een perimeter ingesteld en het bedrijf werd uit voorzorg ontruimd.” Het springtuig lag op de parking, tussen een geparkeerde wagen en de muur van het gebouw.

Dovo, de ontmijningsdienst van het leger, kwam ter plaatse. De ontmijners namen het springtuig veilig mee nadat het labo een eerste sporenonderzoek gedaan had. Het ging om echte handgranaten, aldus het parket, niet om oefenmateriaal.

Noorderlaan weer vrijgegeven na vondst van explosief
Foto: BFM

Wie de granaat op straat achterliet en met welk motief is dan ook nog niet duidelijk. De federale gerechtelijke politie van Antwerpen is een onderzoek gestart. Er zal onder meer onderzocht worden of de neergelegde granaat een waarschuwing is die in het drugsmilieu te kaderen is of dat er iets anders speelt. Volgens onze informatie is het motief voorlopig nog niet erg duidelijk. Het parket zegt op dit moment “alle pistes open te houden”. Bij het bedrijf Commodity Centre, dat onder meer overslag van koffie en cacao doet, wilde men woensdag niet meer kwijt dan “geen commentaar”.

Maandag nog ontplofte een handgranaat in de Borgerhoutse Guldensporenstraat, daar wezen alle eerste berichten wel in de richting van het drugsmilieu. De twee recentste incidenten brengen de teller van de aanslagen met handgranaten sinds maart 2018 op meer dan tien.

Video: bfm

Op de Noorderlaan werd een 100 meter lange perimeter ingesteld tussen de Göteborgweg en Treurenborg. Het verkeer kon daar een tijdlang niet passeren. Rond 9.20 uur werd de straat weer vrijgegeven.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio