Antwerp én Bolat vervolgd voor “beledigende en molesterende handelingen” tijdens Europese match

De UEFA heeft dinsdag een disciplinaire procedure geopend tegen Antwerp na ongeregeldheden tijdens de terugwedstrijd van de play-offs in de Europa League, vorige week donderdag in het Koning Boudewijnstadion in Brussel tegen het Nederlandse AZ.

LEES OOK. Antwerp wil lessen trekken uit debacle tegen AZ: “Het gedrag van die heethoofden is minstens even erg als de uitschakeling”

De Alkmaarders haalden het na verlengingen met 1-4 en plaatsten zich zo voor de groepsfase van de Europa League. Antwerp speelde het laatste kwartier van de tweede helft en de verlengingen met negen spelers. In de verlengingen misdroegen de Antwerp-fans zich zodanig dat de wedstrijd even moest stilgelegd worden.

De UEFA vervolgt Antwerp voor “het gooien van voorwerpen op het veld, het afsteken van vuurwerk, het verstoren van een menigte, het ophangen van een ongeoorloofde banner, beledigende en molesterende handelingen en het blokkeren van trappen”. Verder wordt ook het “onjuiste gedrag van het team” benoemd.

Bolat riskeert schorsing

Opvallend: ook Sinan Bolat, die probeerde de fans te kalmeren tijdens de verlengingen, wordt vervolgd. De Turkse doelman van de Great Old riskeert voor “beledigende en molesterende handelingen” een schorsing van drie duels.

Het dossier van Antwerp zal op 19 september behandeld worden door de ethische en disciplinaire commissie van de UEFA. Naast Antwerp moeten ook het Servische Rode Ster Belgrado, het Zweedse AIK en het Schotse Celtic vrezen voor sancties.

© Photo News

Meer voetbalnieuws