AA Gent neemt tiener Mbayo over van Lokeren, Beridze maakt omgekeerde beweging

Foto: BELGA

AA Gent neemt tiener Mbayo over van Lokeren, Beridze maakt omgekeerde beweging

Print

AA Gent heeft zich op Transfer Deadline Day versterkt met de zeventienjarige Dylan Mbayo. De Belgische Congolees verlaat 1B-club Sporting Lokeren. Bij de Waaslanders zijn ze niet erg tevreden met de overgang van Dylan Mbayo, de zoon van Marcel Mbayo, eveneens een oud-speler van Lokeren.

"Dylan Mbayo kwam vandaag tot een overeenkomst met KAA Gent", liet Lokeren op haar website noteren. "Het jonge talent, dat de jeugdreeksen van Sporting Lokeren doorliep, verlaat Sporting Lokeren dus kort voor het einde van de transferperiode op uitdrukkelijke vraag van zijn vader. Op Daknam lag al enige tijd een voorstel klaar, maar dat bleek niet voldoende voor de entourage van Mbayo. Verdere details over de transfer zijn er tot dusver niet."

Mbayo maakte afgelopen voorjaar, op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie in 1A, toen degradatie al vaststond voor de Waaslanders, zijn debuut voor Sporting Lokeren. In de eerste vier wedstrijden in de Proximus League dit seizoen kwam hij ook telkens in actie.

Zijn vader Marcel Mbayo speelde in twee periodes voor Lokeren, tussen 1999 en 2001 en tussen 2006 en 2011.

Beridze andersom

Maar Lokeren blijft niet achter met lege handen. Giorgi Beridze (22) gaat immers de omgekeerde beweging maken en wordt gehuurd voor één seizoen mét aankooptie. De Georgische middenvelder zit al sinds 2015 bij de Buffalo’s, maar kon er nooit echt doorbreken en werd in de voorbije jaren ook uitgeleend aan AS Trencin en Ujpest FC.

Meer voetbalnieuws