Granaat ontploft in Borgerhout: vermoedelijk alweer gericht tegen familie cokehandelaar El H.

In de Guldensporenstraat in Borgerhout is maandagmorgen even voor 4 uur een explosief, vermoedelijk een handgranaat, ontploft. Bewoners belden de politie nadat ze een knal hadden gehoord. “Er is schade aan enkele auto’s en gevels”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “Dovo (de ontmijningsdienst van het leger, red.) en het labo zijn ter plaatse.” Ook de onderzoeksrechter gaat volgens de politie ter plaatse afstappen.

Sam Reyntjens

De aanslag is naar alle waarschijnlijkheid gericht tegen de familie van Mohamed El H. (27). Hij wordt gezien als de rechterhand van de al ongeveer drie jaar vermiste Abdelkader ‘de Jood’ Bouker. El H. en Bouker werden destijds opgepakt met meer dan driehonderd kilo cocaïne in hun auto.

GVA+ Familie van mogelijk doelwit explosie reageert: “Wij hebben hier helemaal niets mee te maken”

© BFM

Vermoedelijk lieten de eigenaars van die zending coke Bouker nadien ontvoeren omdat ze vonden dat hij de in beslag genomen partij moest vergoeden. Er zou een deel van het geëiste bedrag betaald zijn maar van ‘de Jood’ ontbreekt tot op heden elk spoor. Sinds de ontvoering werd de ouderlijke woning van rechterhand El H. in de Borgerhoutse Guldensporenstraat meermaals geviseerd met aanslagen. Al in december 2016 schoten onbekenden op de gevel en gooiden ze een brandbom. De auto van de 91-jarige buurman raakte daardoor zwaar beschadigd. In februari 2017 werd de woning nog eens onder vuur genomen uit een auto. De politie vond toen dertien kogelhulzen.

Na de eerste incidenten werd op de hoek van de straat een politiecamera geïnstalleerd, vermoedelijk zijn er dus goede beelden van de aanslag van afgelopen nacht.

© BFM

© BFM

LEES OOK: OVERZICHT. Alle drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen

Nu in het nieuws