© rr

© Brandweer Antwerpen

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Ook zondag zwarte rook in omgeving van Antwerpen door fakkelactiviteit

In de omgeving van Antwerpen en Beveren was zaterdagnamiddag een grote rookpluim te zien. Het ging om hevige affakkelingen in de Waaslandhaven bij het petrochemiebedrijf Borealis. Ook zondagvoormiddag is er nog van ver rook te zien door affakkeling bij Borealis. Bij BASF was er zaterdagavond ook een onvoorziene affakkeling op de Scheldelaan in de Antwerpse haven.

JaTi

GVA+ Rookpluim BASF zorgt ook voor ongerustheid op Kalmthoutse Heide

“In de late namiddag heeft er zich een technische storing voorgedaan bij BASF Antwerpen met fakkelactiviteit tot gevolg”, meldde BASF zaterdagavond. “De rookontwikkeling is ondertussen (rond 21u25, red.) volledig afgenomen. Er is op dit moment nog licht- en geluidshinder. die minstens tot morgenochtend zal aanhouden. Metingen tonen normale resultaten. Ramen en deuren hoeven niet meer preventief gesloten te worden.”

“Fakkelen is een normale veiligheidsprocedure bij een storing of onderhoud”, verduidelijkt BASF. “Het is nodig om de procesgassen op een veilige en milieuverantwoorde manier te evacueren uit de installatie. Het verbranden van de gassen via een fakkel voorkomt dat er schadelijke stoffen in de atmosfeer en het milieu belanden. Het proces is veilig, maar brengt licht- en geluidhinder met zich mee.”

Zondagvoormiddag is er opnieuw van kilometers ver een zwarte rookpluim te zien, deze keer afkomstig van Borealis in de Waaslandhaven. Dat bevestigt de gemeente Beveren via Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BFM

© BFM

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio