© EPA-EFE

Goed nieuws voor wie naar Madrid of Liverpool wil reizen: UEFA stelt maximumprijs in voor uitsupporters

De Europese voetbalbond (UEFA) heeft een maximumprijs ingesteld voor de tickets van de bezoekende fans bij wedstrijden in de Champions League en Europa League. Voor duels in de Champions League betaalt de uitsupporter maximaal 70 euro, bij de Europa League is dat 45 euro.

Vincent Van Genechten

Vorig seizoen was er veel gedoe over de soms zeer hoge bedragen die clubs vroegen aan de bezoekende supporters. Zo wilde FC Barcelona liefst 119 euro ontvangen voor een kaartje voor het uitvak bij de wedstrijd tegen Liverpool. De Engelse club verhoogde daarop de toegangsprijzen voor de aanhangers van Barcelona en gebruikte de winst daarvan om de eigen supporters te compenseren.

“Supporters zijn de levensader van het voetbal en iedereen die uitwedstrijden wil bezoeken zou dit moeten kunnen doen voor een fatsoenlijke prijs”, zegt UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. “Door een limiet te stellen aan de hoogte van de ticketprijzen zorgen we ervoor dat alle supporters de mogelijkheid krijgen om van de speciale sfeer in een voetbalstadion te proeven.”

Goed nieuws dus voor supporters van Genk en Club Brugge. De verplaatsing maken naar bijvoorbeeld Real Madrid of Liverpool wordt nu een stuk aantrekkelijker.

MEER OVER Club Brugge

Meer sportnieuws