© Sven Van Haezendonck

Albert Heijn opent eerste Mechelse supermarkt in najaar 2021

Supermarktketen Albert Heijn opent in het najaar van 2021 de eerste vestiging in Mechelen. De winkel krijgt een plek in het nieuwe winkelpark Malinas dat wordt gebouwd in de lus van de R6.

svh

LEES OOK. Werken voor nieuw winkelpark vlakbij E19 in Mechelen starten: “Dit wordt het groenste van België”

De eerste werkzaamheden voor de realisatie van het winkelpark in de lus in Mechelen-Noord gaan maandag van start. “Tegen eind dit jaar hopen we over een bouwvergunning te beschikken, om begin 2020 de bouw aan te vatten. In september 2021 moet het gebouw klaar zijn, inclusief de nieuwe parallelweg”, zegt Jan Du Bois van ontwikkelaar Mitiska Reim.

In het nieuwe winkelpark van 27.500 vierkante meter groot vinden de baanwinkels van het Rode Kruisplein een nieuwe locatie. “Ondertussen kunnen wij ook bekendmaken dat Albert Heijn een oppervlakte van 2.500 vierkante meter inneemt”, vertelt Dubois. De ontwikkelaar garandeert dat een derde van het destijds voor industrie ingekleurde gebied groen blijft. “We worden het groenste winkelpark van België”, zegt Jan Du Bois nog. Zo worden 25 waardevolle eikenhouten bomen op de site behouden en wordt er een nieuw rietveld aangelegd.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio